Янчев: Фокусът ни е изцяло върху "Локо" (Пд), искаме да увеличим разликата

"Не ни успокоява фактът, че увеличихме преднината си пред "Левски", каза треньорът на ЦСКА 1948

21.04.2023 | 12:57 Редактор: Искра Ангелова
Янчев: Фокусът ни е изцяло върху

ЦСКА 1948 посреща "Локомотив" (Пловдив) в 27-ия кръг с амбиция да увеличи преднината пред преследващите ги отбори за 3-ото място в efbet Лига. Старши треньорът Тодор Янчев направи комплименти към съперника в утрешния мач, а също така заяви, че този двубой единствен е в техния фокус.

В седмицата след това отборът от Бистрица ще играе и полуфинал за Купата на страната срещу "Локомотив" (София), който за момента е извън полезрението им.

"Предстои ни пореден кръг срещу един от водещите отбори у нас, исторически отбор. Както и да го погледнем, "Локомотив" (Пловдив) винаги е бил от водещите отбори у нас. Така че и в момента са в същото положение. Очакваме един сблъсък между два силни състава, които да играят хубав футбол. Фокусът ни е изцяло към мача с "Локомотив" (Пловдив), той е на дневен ред. Изцяло сме фокусирани да се представим добре и да продължим тази серия. Има време за Купата, ще мислим за нея от събота вечер нататък", коментира той, цитиран от gol.bg.

През изминалата седмица "Левски" загуби 2 точки в битката за 3-ото място, след като завърши 0:0 във вечното дерби с ЦСКА. "Сините" обаче бяха задминати от "Черно море" (Варна), който се очертава готов за предизвикателство.

"Борбата за 3-ото място? Не ни успокоява фактът, че увеличихме преднината си пред "Левски" с 2 точки. Ние си гледаме нашия отбор и искаме максимално да си свършим работата на терена и съперниците какво правят? Да, ние искаме да си увеличим разликата", подчерта Янчев.

След това той говори и за кадровите проблеми в отбора, които не са много.

"Симеон Петров е наказан. Джонатан претърпя операция. Няма да е бързо, но дано възстановяването му да мине по най-добрия начин. Също така Райън Бидунга има още здравословни проблеми", поясни той.

В пресконференцията на Янчев участва и полузащитникът Парвизджон Умарлаев, който е бивш футболист на пловдивчани. Халфът от Таджикистан обаче явно е готов да се раздаде докрай.

"През седмицата тренирахме много добре и мислим, че сме готови за утрешния двубой. Да, аз познавам много добре "Локомотив" (Пловдив) и се надявам, че с една добра игра ще вземем трите точки. Изкарал съм 6 прекрасни години на стадион "Лаута". Вече съм част от ЦСКА 1948, давам всичко от себе си за този отбор и искам да спечелим. Има 2-3 момчета от "Локомотив" (Пловдив), с които все още поддържам връзка. С Бирсент Карагарен съм бил най-близък в Пловдив, но и той вече е в нашия отбор", каза Умарбаев.

Снимка: Lap.bg.