Нулев Х на ЦСКА - "Левски", "сините" изпуснаха дузпа в последната минута

Бусато спаси 11-метровия удар на Попов

17.04.2023 | 19:37 Редактор: Вяра Димова

ЦСКА и "Левски" завършиха 0:0 във Вечното дерби на българския футбол, част от 26-ия кръг на Първа лига. Опитният ас на "сините" Ивелин Попов се превърна в грешник, пропускайки дузпа в последната минута.

Двубоят на националния стадион "Васил Левски" започна плахо и за двата отбора, които дълго време изобщо не можеха да стигнат до интересно голово положение. Роналдо получи около точката на дузпата, но беше блокиран от Тибо Вион при единствената прилична акция за първата част.

Още в началото на второто полувреме Кръстев беше близо до зрелищен автогол, но топката мина покрай сглобката. Малко след това Вион отправи първи точен удар за своите, но Андреев улови. По-късно Бусато беше затруднен след рикошет при шута на Уелтон, но улови.

Чак в 79-та минута се стигна до нещо вълнуващо, но Бусато спаси с една ръка удара с глава на Рикардино. 

Седем минути след това Роналдо поиска дузпа за игра с ръка на Де Нойер и Никола Попов първо даде знак, че играта продължава. Реферът обаче получи сигнал в слушалката и изгледа ситуацията на повторение и посочи бялата точка! Ивелин Попов пое отговорността, но Бусато се хвърли в десния си ъгъл и спаси!

За "сините" това бе първи двубой след напускането на треньора Станимир Стоилов. ЦСКА пък започна без нито един българин в своя стартов състав. Статистиката показва, че никога досега "червените" не са излизали във Вечното дерби с единайсеторка, съставена изцяло от чужденци.

Снимка: lap.bg.