Болка в лакътя тормози Джокович в навечерието на Serbia Open

Ноле ще се изправи срещу 18-годишния Люка Ван Аш в Баня Лука

18.04.2023 | 17:38 Редактор: Искра Ангелова
 Болка в лакътя тормози Джокович в навечерието на Serbia Open

Новак Джокович казва, че все още се справя с проблем с лакътя в навечерието на Serbia Open тази седмица, тъй като сърбинът се стреми да направи подготовката си за Откритото първенство на Франция след ранното си отпадане на Мастърса в Монте Карло.

Джокович претърпя поражение в третия кръг от Лоренцо Музети в Монако миналата седмица, като подаването на 22-кратния шампион от Големия шлем бе пробито осем пъти от италианеца.

"Моят лакът не е в идеална форма, но е достатъчно добър, за да съм готов за първия мач. Едно от хубавите неща в тениса е, че всяка седмица получаваш нова възможност да докажеш стойността си и да направиш крачка напред. Обърнах нова страница. Естествено, не бях доволен от резултата в Монте Карло. Но откакто кацнах, се чувствам добре дошъл в Баня Лука, много положителна енергия и положителни емоции", заяви Джокович, цитиран от gol.bg.

Новак ще се изправи срещу 18-годишния Люка Ван Аш в Баня Лука, Босна и Херцеговина в сряда, след като французинът спечели с 1:6, 7-6(4) и 6-4 над трикратния шампион от Големия шлем Стан Вавринка.

Снимка: БГНЕС