Тухел не губи надежда след разгрома, Гуардиола предупреди за реванша

За да елиминираш толкова силен отбор, трябва да изиграеш два топ двубоя, заяви мениджърът на "Сити"

12.04.2023 | 07:50 Редактор: Петя Кръстева
Тухел не губи надежда след разгрома, Гуардиола предупреди за реванша

Томас Тухел не губи надежда и смята, че "Байерн" не е заслужавал подобна тежка загуба от "Манчестър Сити", след като баварците паднаха с 0:3 на "Етихад". Те също подпомогнаха развръзката след някои сериозни грешки, които допуснаха, но наставникът все пак остава оптимист, че обратът е възможен. 

"Не мисля, че играта ни отговаряше на поражение с 0:3, но резултатът е такъв и сега задачата пред нас - да направим обрат, е наистина огромна. Реалисти сме, но няма да се предадем. Нищо не е свършило, докато не сме под душовете след втория двубой”, заяви Тухел, който отдаде случилото се и на лошия късмет, имайки предвид страхотния гол на Родри. 

"Ако "Сити" стига до подобни голове, тогава ще е настина страшно трудно. Въпреки това, реагирахме много добре до края на първото полувреме. След паузата играхме дори по-силно, но в период, в който един гол щеше да ни донесе увереност, те вкараха. Именно вторият гол и грешката, която допуснахме, преобърнаха нещата. Това бе неточност при взимане на решение, но отново се видя, че на това ниво наказанието е брутално. Не трябва да допускаме подобни неточности. Със сигурност не получихме награда за усилията си", добави треньорът на "Байерн". 

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола пък обяви, че е емоционално изцеден.

"Не беше никак лесно. Емоционално изцеден съм. Сякаш остарях с 10 години за един ден! Това бе невероятно изискващ мач. За 55-60 минути двубоят бе равностоен, а в отделни моменти те бяха по-добри от нас. Така бе в началото на второто полувреме, когато не успяхме да ги контролираме. Някак си обаче се адаптирахме и се подобрихме", подчерта Гуардиола, цитиран от gol.bg

"Резултатът е невероятен, но в Мюнхен трябва да направим нещо, за да не страдаме. Ще се стремим именно към това. Знам, че съперникът е специален и за да елиминираш толкова силен отбор, трябва да изиграеш два топ двубоя, а не един. Знам какво трябва да направим там. Ако не сме на ниво, те могат да ни вкарат един, два или три гола. Играчите също го знаят”, добави той. 

Снимка: БГНЕС