"Сити" разби "Байерн" с 3:0 и с единия крак е на 1/2-финалите в ШЛ

Ерлинг Холанд отбеляза дежурния си гол

12.04.2023 | 06:45 Редактор: Тодор Петров

"Манчестър Сити" е на крачка от класиране за 1/2-финалите на Шампионската лига за трети пореден сезон, след като на своя стадион "Етихад" размаза с 3:0 "Байерн" (Мюнхен).

Очакванията за равностойна битка между смятаните за най-силни отбори на планетата не се състоя. Основната причина за това бяха фрапантните грешки в защитата на баварския колос, които бяха многобройни и "Гражданите" можеха да спечелят доста по-убедително.

Родри вкара единствения гол през първото полувреме, в което германският хегемон не отправи точен удар. В един момент след почивката "Байерн" опита да надигне глава, създаде опасни положения, но тогава дойдоха грешките в защита, най-вече на Дайо Упамекано. Именно заради него падна второто попадение във вратата на Ян Зомер, което бе дело на Силва, а до края Ерлинг Холанд отбеляза дежурния си гол.

Така "Сити" ще пътува до Мюнхен следващата седмица в ролята на огромния фаворит за класиране на 1/2-финалите. Там съперник ще е победителят от двойката между "Реал" (Мадрид) и "Челси".

Снимка: БГНЕС