"Интер" и "Милан" се издъниха със слабаци в битката за Топ 4

Двата милански гранда взеха само по точка от "Салернитана" и "Емполи"

08.04.2023 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

"Интер" продължи колебливото си представяне в последно време с разочароващо равенство 1:1 като гост на "Салернитана". "Нерадзурите" имаха сериозно надмощие в мача и поведоха още в 6-та минута с гол на Робин Госенс. След това възпитаниците на Симоне Индзаги направиха куп пропуски, а Николо Барела и Ромелу Лукаку удариха греди. Гийермо Очоа пък направи страхотни спасявания.

И така от нищото в 90-та минута "Салернитана" изравни с фамозен гол на Антонио Кандрева. Опитният полузащитник изненада Андре Онана с нещо средно между центриране и удар от дясното крило.

В крайна сметка "Интер" записа шести пореден мач във всички турнири без победа и остава на 4-то място в класирането преди останалите мачове от кръга. "Нерадзурите" имат 51 точки.

"Милан" също се издъни в най-неподходящия момент в битката за Топ 4 в Серия А, след като не успя да пробие бетона на "Емполи" и завърши 0:0 насред "Сан Сиро". Хората на Стефано Пиоли доминираха тотално на терена, въпреки че той реши да съхрани силите на част от звездите си.

"Росонерите" обаче така и не съумяха да вкарат гол в мрежата на вратаря Самуеле Парисан, който пази като лъв. Грандът от Милано остава трети с 52 точки. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС