Феноменална Стилияна Николова! Грацията ни грабна 3 от 4 титли на СК в София

Ева Брезалиева взе сребро за бухалките си

02.04.2023 | 16:40 Редактор: Искра Ангелова
Феноменална Стилияна Николова! Грацията ни грабна 3 от 4 титли на СК в София

Българката Стилияна Николова спечели три от възможни четири златни медала на финалите от Световната купа по художествена гимнастика в София, добавяйки ги към златото си от многобоя. Другата ни представителка в индивидуалната надпревара - Ева Брезалиева, взе сребро за бухалките си.

В първия финал на обръч победителката в многобоя изпълни съчетанието си без груби грешки, за което получи оценка от 33,800. Сребърния медал на обръч спечели израелката Ади Катц с оценка от 33,600, а трета се нареди световната шампионка София Рафаели с 32,600. Ева Брезалиева остана на седмо място във финала на обръч. 18-годишната грация допусна секунда разконцентрация, което доведе до изпускане на уреда извън килима, заради което бе оценена с 28,750 точки.

В следващия финал - този на топка, Николова пак изигра по шампионски композицията си и грабна трето злато от Купата в София. Тя получи 35,000 точки с изключително висока стойност на трудност - 18,100. Сребърното отличие и в този финал спечели Рафаели с 33,150, а трета се нареди Такмина Икромова от Узбекистан.

На бухалки Стили отново изигра брилянтно своето съчетание, за което получи 34,000 точки. Ева Брезалиева, която влезе във финала с първа по сила оценка, успя отново да покаже съчетанието си без груби грешки и с добре изпълнени трудности. Тя бе оценена с 32,700 точки и спечели сребърния медал.

В последния финал за деня, този с лента, Стилияна Николова започна добре изиграването си, но се получи възел на лентата, който ѝ попречи да вземе медал и я остави на четвърто място с оценка от 30,600.

Снимка: Lap.bg