Сагата между "Реал" и Мбапе продължава, в Мадрид ще го чакат го до 2024 г.

Той искаше да напусне Париж това лято, но французите не го пуснаха

01.04.2023 | 16:07 Редактор: Искра Ангелова
Сагата между

Испанският вестник "АС" пише, че сапунената опера с участието на Килиан Мбапе далеч не е приключила и че вече е ясно кога най-накрая ще стане играч на "Реал" (Мадрид). Испанците ще трябва да го чакат до лятото на 2024 г., след като Мбапе все още е напълно решен да осъществи мечтата си и да играе за клуба.

"Мбапе вижда, че времето му в ПСЖ изтича и че мечтата за спечелване на Шампионската лига си остава само мечта. Той искаше да напусне Париж това лято, но французите не го пускат. Изглежда, че ще трябва да изчакаме до лятото на 2024 г. Мбапе е убеден, че ще напусне ПСЖ и вече обяви това на шефовете на "Реал", пише "AС", цитиран от "Труд".

Мбапе подписа нов договор с ПСЖ миналата пролет, който е до лятото на 2025 г. Има и опция за удължаване с една година, при условие че ПСЖ спечели Шампионската лига, но този сезон френският шампион отпадна от "Байерн" на осминафиналите. Източници, близки до Мбапе, казват, че нищо не може да го накара да остане в Париж.

В края на сезона новият френски капитан поиска среща с ръководството на ПСЖ, за да анализира проекта на клуба и да им предаде желанието си да отиде в "Реал" (Мадрид). ПСЖ няма да отвори вратата за него сега, смятат испанците и добавят, че Мбапе ще трябва да играе още един сезон във Франция.

В Мадрид обаче все още са обидени от поведението на Мбапе. На 9 март 2022 г. той получи овации на "Сантяго Бернабеу" и изглеждаше, че ще подпише с "Реал" в края на миналия сезон, но това не се случи, което разгневи привържениците на "Реал". Сега те още повече негодуват, след като стана ясно, че още тогава той е имал предварителен договор с ПСЖ, докато уж е преговарял с "Реал".

Снимка: БГНЕС