Мъри Стоилов: Трябва да притиснем държавата, за да помогне на спорта

Националите имат малко по-добри възможности от това, което показаха срещу Унгария, убеден е треньорът на "Левски"

30.03.2023 | 22:25 Редактор: Елеонора Танева
Мъри Стоилов: Трябва да притиснем държавата, за да помогне на спорта

Ако държавата не помогне, едва ли клубовете ще могат сами да се справят с подобряване на материалната си база. Не я притискаме. Държавата помага на всички, които са я притиснали. Както виждате, някъде със строят и стадиони. Както виждате, всякакви видове протести обикновено се решават с протести в полза на протестиращи. Флагманът на обединението трябва да бъде футболният съюз, футболната лига и всички да да участваме заедно, да направим едно футболно ядро и да притискаме всички. И ние няма да искаме нищо за нас самите ние ще искаме за спорта, за децата и за радостта на хората. Това заяви треньорът на "Левски" Станимир Стоилов в интервю за БНР.

Той добави, че на всички им се е искало България да спечели в квалификациите.

"За съжаление не се така случи, но причините са програма, начин на провеждане, условия за работа, стадиони и бази, първенства. Оттам трябва да се започне, за да можем да се огледаме после в националния отбор. Иначе смятам, че България има малко по-добри възможности от това, което показва специално на мача с Унгария, докато мачът с Черна гора горе-долу, общо взето беше равностоен", коментира Стоилов.

По думите му, ако "Левски" не е шампион, за него няма значение кой ще бъде.

 На този етап ясни са претендентите за титлата и който издържи, накрая ще спечели повече точки. И да допуска по малко грешки той ще бъде шампион.

"Да, приятно е, когато феновете показват уважение. Естествено, никой в "Левски" не е получавал даром нищо, така че аз също сигурно съм свършил някоя работа, която да оставя хората доволно, но най вече, което е винаги съм работил в името и честно в името на "Левски" и съм поставял на първо място футболния клуб и "Левски", а след това лични интереси или интереси на определени играчи", подчерта треньорът.

Стоилов прогнозира, че ако запази целия отбор, и ако се добавят едно-две попълнения през лятото, "Левски" може да се бори за първите две места, не само третото.

Снимка: lap.bg