Бербатов: Искаме оставката на цялото ръководство на БФС, а не на един човек

Длъжни сме да подсетим, че е дошло време за такава оставка, настоя той

29.03.2023 | 19:15 Редактор: Ирена Бакърджиева
Бербатов: Искаме оставката на цялото ръководство на БФС, а не на един човек

Голмайстор №1 в историята на националния отбор на България по футбол Димитър Бербатов говори за загубите на "лъвовете" в изминалите две европейски квалификации от Черна гора и Унгария, както и за ситуацията в родния футбол.

"Искаме оставката на ръководството на Българския футболен съюз, а не на един човек. Ясно, че има хора, които имат качества, но ръководните фактори е видно, че взимат грешните решения. Резултатите са красноречиви и човек трябва да си каже, че ще отстъпи. Длъжни сме да подсетим, че е дошло време за такава оставка", започна Бербатов.

"Всеки трябва да понесе вината си – едни повече, други по-малко. Ако започнем от футболистите, всеки съм сигурен, че си прави оценка след мача. Те сами си поемат вината. Оттам следва треньорът. Всеки ще изрази мнение как е наредил състава, кой е повикал и кой не е повикал. Щом сме загубили и двата мача, той си носи отговорността. Негова е по-голяма вината. Следват ръководните органи, които са поставили този треньор. Те правят това за пореден път – назначават треньор и след няколко мача започва обратната песен, че той не става. На всички хора вече им омръзва. След като толкова пъти си правил грешните избори, значи, че времето ти като ръководител е отминало", коментира Бербатов пред "Спортал".

Той засегна и темата с подмладяването на националния ни отбор.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: Lap.bg