Звезди от "Левски" гостуваха в училище в Пазарджик, децата ги посрещнаха с аплодисменти

Учениците имаха възможността да изиграят няколко мача със своите любими футболисти

28.03.2023 | 19:21 Редактор: Михаела Димитрова

Футболни звезди от "Левски" бяха специални гости на Начално училище "Васил Левски" в Пазарджик. Ивелин Попов, Андриан Краев, Цунами и Кристиян Димитров зарадваха стотици деца от училището. Инициативата е по идея на учениците, а денят за тях се превърна в истински спортен празник.

По стара българска традиция, футболистите на "Левски" бяха посрещнати от възпитаниците на училището с вкусна питка с мед. "Въоръжени" с рисунки, плакати, шалчета и сини рози децата посрещнаха с бурни аплодисменти и скандирания "сините" звезди.

"Чудесна среща за тях, футболистите също се прекрасни и смятам, че показват един добър пример като професионалисти и като хора много трудили се да постигнат своите успехи", каза учителят Веселина Алексиева.

"Това е важно за децата, виждате с каква любов ги посрещнаха и каквото и да си говорим "Левски" са отборът на народа, радвам се , че са тук и че стана един невероятен спортен празник", коментира кметът на община Пазарджик - Тодор Попов.

Учениците имаха възможността да изиграят няколко мача със своите любими футболисти. Децата показаха завидна техника и предизвикаха истинско възхищение и изненада в професионалистите, които с радост се насладиха на уменията им.

Футболистите на "Левски" дадоха и много ценни съвети на децата - да се учат и да не спират да се борят за мечтите си.

"Най-важното е да пораснат първо хора, а след това и да се реализират в живота - професии, спорт и който с каквото иска да се занимава, пожелаваме им само успехи и здраве, ние сме били абсолютно като тях и по същия начин сме расли и ние, имали сме симпатии към дадени спортисти и футболисти", каза Ивелин Попов.

"Много приятна изненада, топло посрещане. Така като видяхме колко са щастливи децата, заредиха ни с много позитивна енергия", увери Андриан Краев.

След "битките" на футболното игрище гостите от "Левски" раздадоха десетки автографи и снимки.

Вижте повече в репортажа.