Десподов: Няма как футбол да се играе със страх, видя се, че Унгария е по-класният отбор

"Продължаваме да се трудим, да се раздаваме", заяви капитанът на България

28.03.2023 | 10:00 Редактор: Искра Ангелова
Десподов: Няма как футбол да се играе със страх, видя се, че Унгария е по-класният отбор

Капитанът на България Кирил Десподов принудително напусна терена още преди да измине час от началото на Европейската квалификация с Унгария. Той не можеше са продължи, след като проби по дясното крило и след центрирането се срина на тревата.

"Има съмнения за разтежение, ще направя ядрено-магнитен резонанс и ще видим. Усетих, че ме преряза в бедрото отзад и бях сигурен, че няма как да продължа. Трябваше да изляза", обясни Десподов по повод травмата си.

След това направи и анализ на мача, който завърши със загуба за българския отбор с 0:3.

"Много лошо първо полувреме, много, много лошо. В първите 20 минути домакините оказаха невероятен натиск. Успяха да отбележат два гола от статични положения и така. Второто полувреме беше по-добро за нас. Може би отборът на Унгария ни остави да играем с топката и се получаваха нещата, но като цяло през първото - не се получаваше абсолютно нищо", коментира той.

"Със сигурност отборът на Унгария е по-класен от нашия, няма какво да се лъжем. То се видя и на терена. Оказа си голямо влияние и напрежението в първите 20 минути. Не знам защо постоянно говорим за това напрежение, за това притеснение. Няма как да се играе футбол със страх. Трябва по-спокойно. Мисля, че това оказа и голямо влияние да допуснем тези два ранни гола", подчерта Десподов, цитиран от gol.bg.

Квалификацията изглежда почти илюзия за България след двете поражения на старта, в които момчетата на треньора Младен Кръстаич дори не вкараха гол.

"Това бяха едни от най-важните мачове, първите два мача. Две загуби и шансът е много нисък, намален до край. Но ние не трябва да спираме да вярваме, защото загубим ли надежда, всичко приключва и няма смисъл да излизаме да играем. Ние ще продължим да вярвам и да се развиваме като отбор", категоричен бе капитанът на националите ни.

Последва въпрос дали с рязкото влизане на толкова много млади и неопитни играчи не настъпва хаос в играта, Десподов отговори: "Аз това не мога да го коментирам. Това са решения на треньора, а аз заставам плътно зад неговите решения. Нормално е след като сме загубили първия мач, човекът да търси промени и да дава шанс на всички. Това са негови решения и ние изпълняваме задачите, които ни се дават. Но пак казвам - това не е някаква причина, че сме загубили днес и да търсим оправданията кой е играл и кой не е. Щом са в националния отбор, играчите трябва да се раздават. Няма значение кой как се казва".

За бъдещето и последващите мачове през юни - гостуване в Литва и домакинство на Сърбия, най-добрият български футболист за последните две години каза: "Продължаваме да се трудим, да се раздаваме. Клиширано звучи, но няма да се отказваме. През юни има друга двойка мачовe - там ще се борим, ще даваме всичко от себе си. Пак казвам - най-важното е да се развиваме като отбор".

Снимка: БГНЕС