Звездите на лидера ЦСКА значително повишиха цените си

Най-скъпият футболист на отбора към момента е Юрген Матай

24.03.2023 | 14:20 Редактор: Тодор Петров
Звездите на лидера ЦСКА значително повишиха цените си

Силните изяви на лидера в класирането ЦСКА повишиха цените на три от звездите на "червените". Авторитетният портал transfermarkt.com твърди, че Джонатан Линдсет, Браян Морено и Маурисио Гарсес са увеличили най-много стойността си през последните месеци. 

Първият в списъка към момента е с цена от 1 млн. евро, а когато премина от "Сарпсборг" на "Армията", е бил оценяван за 700 000 евро. Този скок с 300 000 обаче е незначителен и като стойност, и като процент в сравнение с останалите двама от списъка.

Цената на Браян Морено е скочила повече от двойно. Колумбиецът дойде със свободен трансфер в ЦСКА от родния си "Атлетико" (Уила) в началото на миналата година. Тогава той е бил оценяван на 450 000 евро, а сега цифрата е 1 милион. Нападателят е на 23 години и на "Армията" се надяват, че ще изкарат доста пари от евентуална негова продажба през лятото, пише "Мач Телеграф".

Най-голям е скокът при Маурисио Гарсес. Цената на бразилеца е набъбнала 10 пъти. Когато е пристигнал в ЦСКА, порталът transfermarkt.com го е оценил на нищожните 50 000 евро. Към момента универсалният футболист струва 500 000 евро. 

Иначе най-скъпият футболист на ЦСКА към момента е Юрген Матай, който е оценен на 1 500 000 евро.

Снимка: Lap.bg