ЦСКА привлича норвежки защитник със сериозна визитка

Бирк Риса е част от местния шампион "Молде"

24.03.2023 | 09:30 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА привлича норвежки защитник със сериозна визитка

ЦСКА работи изключително сериозно по лятната си селекция и е много близо до първия си удар на трансферния фронт. "Армейците" са в напреднали преговори за привличането на норвежкия защитник Бирк Риса, който е част от местния шампион "Молде", пише "Тема спорт". 

Той е на 25 години и е висок 188 сантиметра, по-силният му крак е левият. Въпреки сериозния си ръст, той притежава добра скорост и технически умения, като може да действа както като централен защитник, така и като ляв краен бранител и дори халфбек.

През сезон 2022 записва общо 26 двубоя като титуляр в първенството на Норвегия, а през есента добавя към тях и 10 участия в Лигата на конференциите. Риса работи със същата мениджърска агенция, която държи правата на сънародника му Джонатан Линдсет, както и на Дауда Бамба, който притежава норвежки паспорт.

Договорът му с "Молде" изтича през декември и лятото ЦСКА ще се възползва от това, като ще го закупи. "Червените" вече са постигнали споразумение с играча, а в момента водят заключителни преговори с клуба му относно точния размер на трансферната сума.

В момента Саша Илич разполага общо петима футболисти, които използва в центъра на защитата – титулярното трио Юрген Матей, Амос Юга и Християн Петров, както и Енес Махмутович и Мено Кох.

Снимка: Lap.bg