ЦСКА излезе с остра позиция срещу решението на БФС да не смени стадиона за мача с ЦСКА 1948

клубът от Бистрица предоставя 250 билета за феновете на ЦСКА, пропуски за останалата част на стадиона няма да се продават

09.03.2023 | 11:56 Редактор: Петя Кръстева
ЦСКА излезе с остра позиция срещу решението на БФС да не смени стадиона за мача с ЦСКА 1948

От футболен клуб ЦСКА излязоха с официално становище във връзка с предстоящия в неделя мач между тима и ЦСКА 1948.

"БФС не промени решението си мачът ни на 12.03. да се проведе в Бистрица. Изразяваме недоумението си от тази твърда позиция, предвид следните фактори:

  • Официалното становище на СДВР и ГДНП е, че двубоят е рисков с опасност от ексцесии. В официално писмо, входирано във футболната централа, полицията дава мнение срещата да не се провежда в Бистрица от опасения, че не могат да се гарантират редът и сигурността на посетителите и жителите на района.
  • Кметът на Бистрица – г-н Самуил Попов, с официално писмо, входирано до БФС, също изразява своите притеснения и счита провеждането на мача за „изключително рисковано за обществения ред и сигурност“, а стадиона определя като неподходящ.

От отбора подчертават още, че на вчерашната официална среща между ЦСКА, клуба домакин и полицията не е присъствал представител на БФС.

"Единственият аргумент, който получихме в защита на съвместното решение на футболната централа и клуба домакин, беше "запазване на спортния феърплей". Като примери бяха изтъкнати проведените срещи с "Левски" и "Лудогорец" в Бистрица. Тези сравнения намираме за нелепо оправдание. Нашите многохилядни фенове приемат лично съществуването на клуб, създаден с цел да пречи, провокира и краде историята на ЦСКА, затова и отношението към тима от Бистрица се изразява много по-бурно и страстно. Това, от своя страна, покачва риска по време на мачове между двата отбора. И докато на стадион "Българска армия" условията позволяват провеждането на мача поради големината, обезопасеността и най-вече липсата на гостуваща агитка, то на малкия стадион в Бистрица всички предпоставки за ексцесии са налице", пишат те във Facebook.

От ЦСКА припомнят и че "клубът от Бистрица предоставя 250 билета за феновете на ЦСКА на цена от 30 лв., пропуски за останалата част на стадиона няма да бъдат пускани в свободна продажба, а ще се купуват срещу предоставяне на лична карта от офисите на клуба". От тима определят това решение като "иноваторско, предвид това, че едва ли има друг клуб в света, който да не продава билети на фенове, които не познава лично".

Снимка: БГНЕС