Тен Хаг и Клоп вдигнаха градусите преди "Ливърпул" - "Ман Юнайтед"

"Червените дяволи" влизат като фаворит в двубоя

03.03.2023 | 17:35 Редактор: Тодор Петров
Тен Хаг и Клоп вдигнаха градусите преди

Ерик тен Хаг заяви, че победа на "враждебния" "Анфийлд" в неделя ще бъде "следващата крачка" в развитието на неговия "Манчестър Юнайтед". "Червените дяволи" подновяват ангажиментите си във Висшата лига след успехи в Лига Европа, финала на Карабао Къп и Купата на Футболната асоциация, търсейки първа победа при визита на Ливърпул от януари 2016 г. насам. 

Знаков успех извън "Олд Трафорд" е може би единственото, което липсва в дебютния сезон на нидерландеца начело на манчестърци

"Това е следващата крачка, която трябва да направим. Мисля, че досега имахме силни представяния далеч от дома. Стадионът е с еднакви размери навсякъде, съдиите са общо четирима, топката е кръгла, има въздух в топката. Трябва да играем така, че да ги накараме да играят нашия футбол", каза Тен Хаг.

Юрген Клоп призна на днешната си пресконференция преди неделния сблъсък, че "червените дяволи" правят много по-добър сезон от "Ливърпул", пише БГНЕС.

"Очаквам с нетърпение този мач. Това е "мачът". Те играят далеч по-добре от нас през този сезон, но това не означава нищо. Не ти гарантира победа, а просто значи, че имаш повече точки в класирането. Тъкмо на това се наслаждавам най-много. Около тези мачове се откъсваме от понякога неособената реалност и се влагаме максимално в сблъсъка. Целият свят ще наблюдава срещата. Трябва да направим така, че да покажем, че все още е невероятно трудно да се играе срещу нас. Изобщо не ме интересува какво прави "Манчестър Юнайтед", просто го уважавам", каза той.

Снимка: БГНЕС