Безмилостен "Ман Юнайтед" тресна "Уест Хям" с 3:1 за ФА Къп

"Червените дяволи" стигнаха до обрат след почивката

02.03.2023 | 06:47 Редактор: Тодор Петров
Безмилостен

"Манчестър Юнайтед" се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, след като постигна трудна победа с 3:1 над "Уест Хям" на "Олд Трафорд".

Гостите поведоха в средата на второто полувреме чрез Мохамед Саид Банрама и играха отлично на "Олд Трафорд", но автогол на Наиф Агер четвърт час преди края преобърна развоя на събитията. След него "Червените дяволи" се разиграха и стигнаха до успеха с попадения на Алехандро Гарначо и Фред в последните минути. 

в 72-ата минута ВАР отмени гол на Каземиро с глава заради засада. 5 минути по-късно "Юнайтед" все пак изравни. След изпълнение на корнер Наиф Агер не се разбра с вратаря и с глава си заби автогол за 1:1.

Това вдъхнови "Юнайтед" и натискът пред вратата на "Уест Хям" стана свиреп. В 83-ата минута Каземиро засече с глава, но Ареола спаси, ала в 90-ата минута "Червените дяволи" стигнаха до успеха. 

Гарначо получи топката и не се подвоуми да стреля в далечния ъгъл, с което матира вратаря за 2:1! Крайния резултат оформи Фред в 95-ата минута, след като се справи с Агер и с мощно изпълнение не даде шансове на Ареола за крайното 3:1. 

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС