"Черно море" надви "Пирин" и си тръгна с трите точки от Благоевград

Попадението беше реализирано още в 11-ата минута

27.02.2023 | 21:39 Редактор: Искра Ангелова

"Черно море" победи с 1:0 "Пирин" (Благоевград) в среща от 21-ия кръг и усложни положението на "орлетата". "Пирин" остава на 15-о място с 13 точки, на 3 от спасителните позиции на "Септември" и "Хебър".

Варненци пък се изкачват 5-и с 36 точки, като единственото попадение за точките днес вкара завърналият се от Италия нападател Атанас Илиев от дузпа. За тях положителната серия продължава, тъй като от началото на пролетния полусезон нямат поражение.

Попадението беше реализирано още в 11-ата минута, когато съдията Валентин Железов отсъди дузпа. Тя беше доста дискусионна, тъй като ударът на Алекс Фернандес беше от много близко разстояние и Вячеслав Велев инстинктивно предпази лицето си. След като главният ВАР-съдия Радослав Гидженов прегледа ситуацията, извика край тъч-линията и Железов да погледне на монитора за помощ на реферите.

Бургазлията, който е надзирател в затвора, потвърди наказателния удар. Атанас Илиев обърна плонжа на вратаря Георгиев и вкара първия си гол след завръщането във Варна.

Гледайте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.