"Болоня" шокира "Интер" в дъжда на стадион "Ренато Дал Ара"

Рикардо Орсолини заби скъпоценното попадение в 76-ата минута

26.02.2023 | 16:04 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Болоня" шокира гостуващия "Интер" с 1:0 в среща от 24-ия кръг на Серия А. Двата отбора изнесоха зрелищен мач на стадиона "Ренато Дал Ара", въпреки че особено през първата част действията играчите се затрудняваха заради наводнения терен от дъжда.

В герой за домакините се превърна Рикардо Орсолини, който заби скъпоценното попадение в 76-ата минута и донесе четвъртата победа за тима си в последните 5 срещи в шампионата. Топката посети още веднъж мрежата на Онана, но ВАР реши да отмени попадението на Муса Бароу в 12-ата минута заради засада.

Двубоят протече двуостро. И двата отбора пропиляха изгодни положения, но в крайна сметка трите точки грабнаха домакините. Хората на Тиаго Мота сякаш търсеха успеха по-напористо и заслужено спечелиха.

Така "Интер" остана на второто място с 47 точки. "Нерадзурите" изостават с 18 пункта от лидера "Наполи" и изглежда конкуренцията за Скудетото окончателно приключи. Очертава се до края на шампионата хората на Симоне Индзаги да се борят да запазят мястото си в Топ 4, което също няма да е лека задача.

"Болоня" е на седмата позиция с 35 пункта и мечтае да се включи в битката за участие в евротурнирите, след като изпревари и Ювентус в класирането поне за момента.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС