"Барселона" и "Ман Юнайтед" с голов спектакъл на "Камп Ноу", но развръзката - за реванша

Двата отбора направиха здрав двубой с много положения

16.02.2023 | 22:23 Редактор: Искра Ангелова

"Барселона" и "Манчестър Юнайтед" завършиха 2:2 в голов спектакъл от плейофите преди осминафиналите в Лига Европа. Маркос Алонсо откри за домакините, но англичаните обърнаха развоя на мача чрез Рашфорд и автогол на Кунде, преди Рафиня да оформи крайния резултат.

Двата отбора оправдаха очакванията и направиха здрав двубой с много положения и пред двете врати. В 9-ата минута хубава комбинация на домакините завърши с навлизане на Левандовски в наказателното поле. Нападателят стреля в близкия ъгъл, но Де Хеа внимаваше и спаси. В 18-ата минута пред Педри се откри добра възможност, след като Шоу не изчисти добре, но ударът му от воле премина над вратата.

Гостите отговориха с пробив отдясно на Уан-Бисака, който намери Санчо, чийто шут рикошира в бранител и премина застрашително близо покрай страничния стълб.

В 28-ата минута се откри най-доброто положение за англичаните, макар че останаха съмнения за засада. Вегхорст бе отлично изведен от Фернандеш сам срещу вратаря и нанесе удар, но Тер Щеген спаси. Малко по-късно пред Каземиро не можа да нанесе добър удар с глава и Тер Щеген спаси без проблем.

Снимка: БГНЕС