Обявиха Мбапе за играч на годината в Европа, Меси - за най-добър в Южна Америка

Джуд Белингам е най-добър млад играч на Стария континент за 2022 г.

07.02.2023 | 07:50 Редактор: Вяра Димова
Обявиха Мбапе за играч на годината в Европа, Меси - за най-добър в Южна Америка

Нападателят на "Пари Сен Жермен" и националния отбор на Франция Килиан Мбапе беше обявен за играч на годината в Европа от Международната федерация по футболна история и статистика.

Символичният отбор на Европа включва: Тибо Куртоа "Реал Мадрид" (Белгия), Тео Ернандес "Милан", Върджил ван Дайк "Ливърпул", Йошко Гвардиол "Лайпциг", Дензъл Дъмфрис "Интер", Кевин де Бройне "Манчестър Сити", Килиан Мбапe "ПСЖ", Карим Бензема "Реал", Ерлинг Холанд "Манчестър Сити".

Мбапе е световен вицешампион с тима на Франция от Мондиал 2022 в Катар. Французинът стана голмайстор на турнира с осем попадения.

Аржентинският нападател Лионел Меси беше обявен за най-добър играч в Южна Америка за 2022 г., съобщи БНР. Националният отбор на Аржентина спечели титлата на Мондиал 2022 в Катар, а Меси беше избран за най-добър играч на турнира.

Полузащитникът на "Борусия" (Дортмунд) и английския национален отбор - Джуд Белингам, е най-добър млад играч в Европа за 2022 г., според Международната федерация по футболна история и статистика.

Снимка: БГНЕС