Алвеш с призив от затвора: Сложете ми проследяващо устройство и ме пуснете

Бразилският футболист отрече да е извършил нещо нередно

01.02.2023 | 21:10 Редактор: Искра Ангелова
Алвеш с призив от затвора: Сложете ми проследяващо устройство и ме пуснете

Бразилският футболист Дани Алвеш се съгласи да предаде паспорта си и да носи проследяващо устройство, ако бъде освободен под гаранция в очакване на разследването за предполагаемо сексуално насилие, заявиха неговите адвокати в жалбата, подадена в испански съд тази седмица.

Алвеш беше задържан през януари, след като беше обвинен в сексуално насилие над жена в нощен клуб на 30 декември. Съдия нареди  бившият играч на "Барселона" да бъде арестуван без гаранция, след като анализира първоначалното разследване от властите и изслуша показанията на Алвеш, предполагаемата жертва и свидетел. Той отрече да е извършил нещо нередно, съобщава gol.bg.

В жалбата, цитирана от Асошиейтед прес, Алвеш предложи да се явява в съда толкова често, колкото е необходимо, дори и ежедневно, и да не напуска Испания.

Той също така се съгласява да не приближава на по-малко от 500 метра до обвинителката или нейния дом или работно място и да не общува с нея по никакъв въпрос. В жалбата се казва още, че той би се съгласил да носи устройство, което позволява на властите постоянно да наблюдават местонахождението му, за да се уверят, че спазва задълженията си.

Алвеш ще плати гаранция в размера, определен от съдията, в допълнение към предоставянето на документите си за пътуване на властите. До момента съдията отказа освобождаване под гаранция на Алвеш отчасти, защото се смяташе, че може да се укрие.

Адвокатите на бившия бразилски национал, сред които е и същият, който е работил за Лионел Меси по делото му за данъчни измами, твърдят, че обвиненията сами по себе си, отправени от предполагаемата жертва, не са достатъчни, за да предизвикат задържането му без гаранция.

Снимка: БГНЕС