Даниел Алвеш остава в затвора, имало опасност да избяга от Испания

Той е обвинен от 23-годишна жена, че я е изнасилил в тоалетната на нощен клуб

21.01.2023 | 19:55 Редактор: Тодор Петров
Даниел Алвеш остава в затвора, имало опасност да избяга от Испания

Бившият футболист на "Барселона" и "Ювентус" Даниел Алвеш влезе в затвора, след като съдията по делото му отказа да го пусне под гаранция. Той беше арестуван за сексуално посегателство върху млада жена в нощен клуб.

Според съдията по делото футболистът има големи финансови възможности и в момента живее в чужбина, поради което има вероятност да избяга. Освен това Испания няма договор за екстрадиране с Бразилия, което увеличава риска спортистът да се опита да избяга от испанското правосъдие и да потърси убежище в родината си.

Алвеш влезе в петък в затвора без право на гаранция, докато се гледа делото му. Той е обвинен от 23-годишна жена, че през нощта на 30 декември я е изнасилил в тоалетната на нощен клуб в Барселона.

Футболистът отрича, но според прокуратурата има разминаване между неговите показания и тези на персонала и присъстващите във ВИП зоната на клуба, съобщи БНР. Разгледани са записите от камерите, взета е под внимание и съдебно-медицинската експертиза, издадена от болницата, в която младата жена е потърсила помощ.

Снимка: БГНЕС