Трансфер до дни? "Лудогорец" продава още една от звездите си

Баия" ще плати клаузата на Каули Оливейра за откупуване

28.01.2023 | 15:17 Редактор: Искра Ангелова
Трансфер до дни?

Скаутите на елитния бразилски "Баия" са харесали Каули Оливейра, докато са гледали бившия негов съотборник Сисиньо в мачовете на "Лудогорец". Интересът на въпросния клуб към десния бек датира от края на ноември 2022 година, а горе-долу от тогава те искат и плеймейкъра, тъй като хората на "Баия" са останали очаровани от качествата на Каули, пише "Мач Телеграф".

Трансферът на желания от "Панатинайкос" футболист в родината му се очаква да стане съвсем скоро. "Баия" ще плати клаузата му за откупуване, която е в размер на 2,5 милиона евро. Както вече стана ясно, парите не са проблем за този клуб, който е собственост на "Сити футбол груп", а само преди няколко дни купи ляв бек за 3,25 млн. евро.

Колкото до Каули, за него е ясно, че иска трансфер още от края на миналата година. Тогава дойде офертата от "Панатинайкос", която бе за 1,7 млн евро и не задоволяваше разградчани. Малко по-късно пристигна и предложение от "Чонбук Моторс", което щеше да бъде прието от шефовете на "Лудогорец", но самият футболист не искаше да ходи в Южна Корея.

Така в крайна сметка победител се оказа "Баия". Бразилците съвсем скоро ще представят Каули. Неговото желание е било да играе в елита на Бразилия и това сега ще стане факт.

Снимка: Lap.bg.