"Левски" угоди на феновете и отмени всички контроли с руски отбори

"Сините" ще търсят други съперници за проверки в Дубай

19.01.2023 | 07:30 Редактор: Тодор Петров

"Левски" отменя контролите си с руските отбори в Дубай. "Сините" вече направиха това с една проверка – тази с ФК "Краснодар", и играха с Ал Кувейт (2:3). Другите два спаринга също пропадат, поради създалото се огромно напрежение и брожения в левскарската общност, че не е редно футболният свят да игнорира руските национални отбори и клубове заради войната в Украйна, а "Левски" да провежда приятелски мачове.

Преди няколко дни една от организираните групи фенове окачи транспаранти на "Герена" с призив "сините" да не играят проверките със "Спартак" (Москва), "Краснодар" и "Урал".

Мажоритарният собственик на клуба - Наско Сираков, е потърсил въпросните фенове от "Ултрас Левски". На срещата с конферентна връзка от Дубай се включили изпълнителният директор Иво Ивков и старши треньорът Станимир Стоилов. Тогава ръководителите не са взели категорично решение, но в крайна сметка са се вслушали в призивите, пише "Тема Спорт".

Шефовете на "Герена" са обсъдили ситуацията помежду си и са взели решение да не се нажежава допълнително обстановката и да се отменят мачовете с въпросните отбори. Първият от двубоите бе насрочен за тази неделя – със "Спартак" но той няма да се състои и ще се търси друг съперник. 

Снимка: Lap.bg