Джокович: Негативните емоции са забравени, нямам търпение да изляза пред публиката в Мелбърн

Тенисистът няма загуба в Австралия от 2018 година

16.01.2023 | 22:05 Редактор: Петя Кръстева
Джокович: Негативните емоции са забравени, нямам търпение да изляза пред публиката в Мелбърн

Носителят на девет титли от Откритото първенство на Австралия Новак Джокович заяви, че негативните емоции от миналата година са забравени и очаква с нетърпение отново да излезе пред публиката на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.

Във вторник сърбинът започва участието си на Откритото първенство на Австралия с мач срещу испанеца Роберто Карбайес Баеня. Това ще бъде първи двубой за него в турнира след скандала през миналата година, когато не бе допуснат до участие заради отказа си да се ваксинира срещу Ковид-19, а впоследствие бе и депортиран от Австралия.

"Смятам, че ако таях някаква злоба, вероятно нямаше да мога да продължа и да се върна тук отново. Трябва да подчертая, че позитивната енергия, която съм получавал в Австралия, надминава в пъти негативната, която се натрупа основно през миналата година", заяви Джокович на пресконференция преди мача си с Карбайес Баеня.

Джокович няма загуба в Австралия от 2018 година, когато загуби в четвъртия кръг на турнира. Той се намира в серия от 33 поредни успеха на "зеления" континент, пише gol.bg

Проблем за него обаче може да се окаже травма в задната част на бедрото, която го мъчи вече близо седмица.

"Имам известни проблеми в последните седем дни, ако трябва да съм честен. Надявам се, че не е нещо сериозно", обобщи носителят на общо 21 титли от Големия шлем.

Снимка: БГНЕС