Надал губи мач след мач, но не губи увереността си преди Australian Open

Ситуацията не е твърде негативна, каза испанецът

02.01.2023 | 19:40 Редактор: Тодор Петров
Надал губи мач след мач, но не губи увереността си преди Australian Open

Световният номер 2 Рафаел Надал призна, че не се намира в най-добрата си форма преди началото на Australian Open, след като записа две загуби в отборния турнир "Юнайтед Къп". Настоящият шампион от Откритото първенство на Австралия записа поражение от Камерън Нори и Алекс де Минор само две седмици преди да започне защитата на титлата си в Мелбърн.

"Имам още две седмици. Не мога да кажа, че ситуацията е идеална, но не е и твърде негативна, защото в определени моменти играех добър тенис. Мисля, че тези два мача ще ми помогнат. Имам нужда да запиша няколко победи, но нивото не беше толкова лошо. Трябва да се вземе предвид, че когато пристигнах тук, все още имах нужда от време", коментира Надал, цитиран от БГНЕС.

"Имам нужда от такива битки, не съм играл много официални мачове в последните шест месеца. Такива мачове ми помагат, процесът се забързва, но трябва да продължа да се боря. Успях да покажа добър тенис, но не и постоянство. Трябва да продължа да се боря и да търся постоянство", каза още Матадора от Майорка.

Australian Open ще се състои в периода 16-29 януари. 

Снимка: БГНЕС