Надал обяви изненадваща приоритетна цел за началото на новия сезон

Испанецът има да защитава титла от Australian Open

28.12.2022 | 12:00 Редактор: Тодор Петров
Надал обяви изненадваща приоритетна цел за началото на новия сезон

Рафаел Надал заяви, че ще се фокусира върху "връщането на положителните емоции" на корта преди защитата на титлата си на Australian Open. Матадорa от Майорка играе само един турнир преди Откритото на Австралия - Юнайтед Къп, новата отборна надпревара, която стартира в четвъртък. 

"Винаги началото на сезона е вълнуващо. За всеки е ново нещо, всички съмнения, как ще се развият събитията. Дори и да не знам колко още сезона ми остават в Тура, стартовете са винаги различни. Имам най-голямата мотивация да започна силно. Това винаги е важно за мен, за моето самочувствие. Последните няколко месеца не бяха лесни за мен. Просто се опитвам да проведа правилната подготовка преди началото на турнира. След това, разбира се, да се опитам да помогна на тима", каза Надал пред журналисти, предаде БГНЕС.

Испания попадна в една група заедно с Австралия и Великобритания на Юнайтед Къп, като 22-кратният шампион в турнирите от Шлема играе с Камерън Нори в първия си мач за сезона в събота. 

"Единственото, върху което съм концентриран, е да бъда на конкурентно ниво. Първият мач ще бъде срещу Кам Нори, така че това е фокусът сега. След това приоритет ми е да спечеля първия сблъсък отборно повече от всеки мач на сингъл. Впоследствие ще видим какво ще стане с Австралия", каза още Надал.

Снимка: БГНЕС