Бурни празненства в Аржентина, Меси усещал, че Господ ще му даде титлата

Хиляди изпълниха улиците на Буенос Айрес

19.12.2022 | 13:31 Редактор: Искра Ангелова

След финала на Световното първенство по футбол - еуфория по улиците на Аржентина. Лионел Меси сбъдна мечтата си да изведе страната на световния връх след 1978 и 1986 година, когато аржентинците отново триумфираха.

Хиляди изпълниха улиците на Буенос Айрес и другите градове на Аржентина, за да ликуват след зрелищната победа на световното първенство по футбол. Бурни тържества в чест на новия шампион имаше и сред феновете, отишли да гледат финала на живо в Катар.

Лионел Меси получи "Златната топка" за играч номер едно в Катар. Същото направи и през 2014 в Бразилия, когато обаче Аржентина загуби на финала от Германия. Осем години по-късно Меси целуна световната купа.

"Истината е, че направихме това, което искахме. Случи се по невероятен начин. Знаех, че Бог ще ми я даде, усещах го. Сега искам да ѝ се наслаждавам. Вижте я колко е красива. Изстрадахме я. Нямаме търпение да се върнем в Аржентина и да видим лудницата там. Исках този трофей цял живот. Това беше детската ми мечта", заяви Меси.

И беше категоричен: "Не, няма да се отказвам от националния отбор. Искам да продължа да играя и като шампион."

А по улиците на Катар се проведе парад на победата. Аржентински фенове развяваха знамена и скандираха името на Меси докато той и неговите съотборници с купата в ръце преминаваха по улиците, за да се отблагодарят на поддръжниците си.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.