24 часа преди големия финал: Франция и Аржентина се готвят за купата на Мондиала

Всички се питат ще има ли нов шампион, или "петлите" ще защитят трофея

17.12.2022 | 19:25 Редактор: Ирена Бакърджиева

Вече всички погледи са отправени към големия финал на Мондиала утре между Франция и Аржентина. Ще има ли нов шампион, или "петлите" ще защитят трофея, спечелен преди четири години в Русия.

24 часа преди големия сблъсък двата отбора са в бойна готовност и в очакване на нещо голямо. Във Франция като че ли могат да си отдъхнат малко след поредицата от лоши новини в лагера на тима.

Болните защитници - Ибрахима Конате и Рафаел Варан, вече се чувстват добре и се включиха в заниманията на тима. Двамата се присъединиха към Адриен Рабио, Упамекано и Кингсли Коман, които също бяха покосени от камилския вирус. Всички те обаче са на разположение на селекционера Дидие Дешам, който за броени дни реши всичките си проблеми и ще разчита на всичко най-добро.

Другата положителна новина за "петлите" е, че във финала те ще играят със същите екипи, с които триумфираха срещу Хърватия преди четири години в Русия. Световните шампиони ще са изцяло в синьо, докато аржентинците, които са символични домакини в двубоя, ще заложат също на късметлийските екипи, извели ги до успеха срещу Хърватия на полуфинала.

В лагера на "гаучосите" също могат да си отдъхнат, след като голямата звезда на отбора - Лионел Меси, поднови пълноценни занимания и е на 100% готов за финала. Лидерът на албиселесте се оплакваше от болки в адукторите и пропусна две тренировки.

Продължават да са с проблеми обаче Алехандро Гомес, Лаутаро Мартинес и трайно контузеният Папу Гомес, който със сигурност пропуска финала. Лаутаро Мартинес има проблем в десния глезен, който го мъчи от началото на Мондиала. Това е и основната причина нападателят на Интер да загуби титулярното си място за сметка на Хулиан Алварес.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС