Селекционерът на Мароко: Ние сме Роки Балбоа на Световното първенство

"Когато сте малък отбор, трябва да мечтаете", подчерта Уалид Реграги

11.12.2022 | 07:44 Редактор: Петя Кръстева
Селекционерът на Мароко: Ние сме Роки Балбоа на Световното първенство

Националният селекционер на Мароко - Уалир Реграги, бе изключително щастлив от класирането на неговия тим на полуфиналите на Световното първенство по футбол. "Лъвовете на Атлас" отстраниха Португалия с 1:0 и се превърнаха в първия африкански тим, който достига полуфинал на Световно първенство.

След мача 47-годишният специалист определи тима си като "Роки Балбоа на Световното" и заяви, че всички негови играчи са следвали стриктно плана за двубоя.

"Победихме Белгия, Испания и Португалия, като не допуснахме нито един гол. Това е така, защото всички играчи се влагат на максимум и следват указанията", сподели бившият национал на Мароко, цитиран от "Фокус".

По думите му тимът не е бил на висота при двубоя си срещу Португалия, но все пак е вложил сърцето си и е създаваш положения.

"Превръщаме се в отбора, който всички обичат на това Световно първенство - ако покажете тази страст, желание, вяра, има шанс да успеете. Моите играчи го демонстрираха нагледно", добави Реграги.

"Когато гледате филма за Роки, искате да го подкрепите заради неговото сърце и отдаденост. Мисля, че ние сме Роки на това Световно първенство. Когато сте малък отбор, трябва да мечтаете, да вярвате", обобщи роденият във Франция селекционер.

Снимка: БГНЕС