Светът зад Пеле, Мбапе: Молете се за Краля!

"Бъди силен, Крал Пеле", добави Ривалдо

03.12.2022 | 19:40 Редактор: Елеонора Танева
Светът зад Пеле, Мбапе: Молете се за Краля!

Килиан Мбапе и Ривалдо изпратиха съобщения в знак на подкрепа към бразилската футболна легенда Пеле, след като по-рано стана ясно, че състоянието на трикратния световен шампион се е влошило. Според информациите в Бразилия, 82-годишният бивш футболист на "Селесао" вече получава само палиативни грижи и се лекува само за симптоми на болка и затруднено дишане.

Редица бивши и настоящия футболисти изразиха подкрепата си към легендата в социалните мрежи.

"Молете се за Краля", написа в Twitter световният шампион с Франция Мбапе. Бившата десетка на Бразилия Ривалдо, носител на световната корона от 2002, добави: "Бъди силен, Крал Пеле", пише БГНЕС.

"Целият свят се надява на подобрение и е заедно с теб, Крал Пеле", споделиха от бившия му клуб "Сантос". Родриго, който е част от настоящия тим на Селесао в Катар, написа следното: "Бъди силен, Крал Пеле!" Моля се за теб и стискам палци да се възстановиш!".

Пеле е трикратен световен шампион с Бразилия - единственият футболист, печелил три пъти световната титла. Легендата, рекордьор по голове за националния отбор на "Селесао", триумфира на първенствата през 1958, 1962 и 1970 години.

Снимка: БГНЕС