Такаши Ито: SENSHI създава звездни бойци

Спортът за мен е и добър бизнес, искам да създам суперзвезда, каза той

02.12.2022 | 14:35 Редактор: Тодор Петров

Започнах да се занимавам с карате в прогимназията, в седми клас, а когато станах на 20 започнах с тренировките по кикбокс, за да стана професионалист. В Япония има само една боксова организация, но кикбокс организациите са много, може би най-много в целия свят. Затова и смятам, че не могат да се сравняват като популярност. ММА също е много популярен спорт, защото UFC има голямо присъствие и всички имат за цел да участват в UFC. Затова ММА е толкова по-популярен от кикбокса. В момента има една водеща организация в кикбокса и за нас това е шанс за ново начало и спечелване на популярност.

Това заяви известният Такаши Ито, който ще вземе участие в SENSHI 14 в Двореца на културата и спорта във Варна.

Според него кикбоксът е спорт, при който биеш ли се, ще опознаеш болката – тази, която причиняваш на противника си и тази, която ти понасяш. Ито изтъкна, че важното е да имаш уважение към каратето и кикбокса, уважение към противника. 

"Днес се запознах с организатора на SENSHI и мисля, че той има същите убеждения като мен. SENSHI създава звездни бойци, наистина супер звезди", подчерта Ито.

Помолен да разкаже повече за своята работа, гостът посочи:

Аз съм промоутър на кикбокс състезанията наречени R.I.S.E. и се занимавам с това вече 19 години. Най-популярният ни състезател е Теншин Насукава. Името му е популярно по цял свят. Той е само 55 килограма, но всеки е чувал за Теншин. Провеждаме събития 20 пъти годишно и  с логото на R.I.S.E. вече има над 200 състезания за 19 години. Стремежът ми е да създам звезда, истинска суперзвезда на бъдещето в кикбокса, а SENSHI явно мислят в същата посока.

Ито смята, че най-важното е да бъдете наистина добри в това, което правите, да сте добър боец. А когато се биете, битката трябва да е много добра. Най-добре е да спечелите с нокаут, но това няма значение, ако битката не е била добра.

Запитан трябва ли спортът да се разглежда само като бизнес, Такаши Ито каза:

Мога с гордост да кажа, че за мен това е добър бизнес. Искам да създам добър спортист, суперзвезда, така че и публиката да изпита удоволствие от битката. Така всички печелят.

На 3 декември в Двореца на културата и спорта във Варна 26 елитни бойни звезди от 17 държави ще се изправят на разгорещената арена, за да премерят сили в титанични двубои по правилата KWU Full Contact. Билетите за SENSHI 14 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim и през сайта Grabo.bg. Bulgaria ON AIR ще излъчи бойната галавечер на живо в своя ефир на 3 декември от 19:00 часа.

Гледайте целия разговор във видеото.