Пощурели от радост - ето как празнува Саудитска Арабия след победата над Аржентина

Празненствата в столицата Рияд започнаха веднага след последния съдийски сигнал

23.11.2022 | 17:52 Редактор: Ваня Кузманова

В Саудитска Арабия не стихва еуфорията след историческата победа над Аржентина. В страната е обявен национален празник. Всеки футболист от националния отбор ще получи сензационната премия от два и половина милиона долара.

"Меси, къде си?" - въпросът, който феновете на Саудитска Арабия си задаваха в еуфорията от победата срещу Аржентина. "Зелените соколи" обърнаха двукратните световни шампиони след попадението на Лионел Меси от дузпа преди почивката с два бързи гола в началото на втората част. 

Празненствата в столицата Рияд започнаха веднага след последния съдийски сигнал. Историческият успех буквално докара до екстаз феновете на "Зелените соколи". 

Танци от радост по улиците на Катар и на Саудитска Арабия. Кадри, напомнящи на атмосферата в България по време на Световното първенство през 1994 г.

Малцина очакваха "Зелените соколи" да победят Аржентина на Меси, който освен седемкратен носител на "Златната топка" е смятан от мнозина за най-великия футболист в историята. 

В медийното пространство се появиха и спекулации около слабото представяне на Меси. Според испанския "Ас" звездата на Аржентина имала договор със Саудитска Арабия да промотира кандидатурата на страната за Световното след 8 години и там се коренили причините за загубата.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС