След победата срещу Аржентина: Кралят на Саудитска Арабия обяви сряда за национален празник

Празненствата в столицата Рияд започнаха веднага след последния съдийски сигнал

22.11.2022 | 23:21 Редактор: Искра Ангелова
След победата срещу Аржентина: Кралят на Саудитска Арабия обяви сряда за национален празник

Кралят на Саудитска Арабия - Салман, обяви национален празник след шокиращата победа на страната над Аржентина на Световното първенство в Катар, предадоха местните медии.

86-годишният монарх "нарежда утре, сряда, да бъде национален празник за всички работници в държавните и частни сектори, както и мъже и жени студенти на всички образователни нива", обяви каналът Ал Екбария в Twitter.

Това се случва в средата на финалните изпити в страната от Арабския полуостров, което означава, че ще те бъдат изместени като дати. "Зелените соколи" обърнаха именития си съперник след попадението на Лионел Меси от дузпа преди почивката с два бързи гола в началото на втората част.

Празненствата в столицата Рияд започнаха веднага след последния съдийски сигнал, като фенове оформиха танцувални кръгове и изразиха огромната си радост от историческия успех, предава gol.bg.

Ал Екбария публикува снимки на сина на Крал Салман - Върховният принц Мохамед бин Салман, празнуващ след края на срещата с група хора, включваща енергийния министър Принц Абдулазис бин Салман. Турки ал Шейх, съветник в Кралския съд и шеф на Развлекателните власти, обяви в Twitter, че няма да има такси за влизане в големи паркове и развлекателни центрове в Рияд във вторник.

Малцина очакваха воденият от Ерве Ренар отбор, намиращ се на 51-о място в ранглистата на ФИФА, да срази двукратните световни шампиони, в чиито редици личи името на седемкратния носител на "Златната топка" Лионел Меси. Следващият мач на саудитите в Катар е срещу Полша в събота.

Снимка: БГНЕС