"Астън Вила" приземи "Ман Юнайтед" и го отдалечи от Топ 4

Бирмингамци победиха с 3:1 "Червените дяволи"

06.11.2022 | 18:20 Редактор: Ирена Бакърджиева

Унай Емери започна с мечтан старт при завръщането си във Висшата лига начело на "Астън Вила", след като вдъхнови бирмингамци за победа над "Манчестър Юнайтед" с 3:1 в мач от 15-ия кръг. 

Домакините играха силно, като дръпнаха с 2:0 още до 11-ата минута, след това имаха малшанс да си отбележат автогол, но пък в началото на второто полувреме си върнаха спокойствието с трето попадение. 

"Юнайтед" като цяло разочарова с играта си и създаде твърде малко добри положения. Така серията на отбора от 5 поредни мача без загуба в първенството приключи, като хората на Ерик тен Хаг остават с 23 точки, докато "Вила" увеличи актива си до 15 и диша малко по-спокойно. 

Унай Емери направи 2 промени в състава на "Вила" за първия си мач, като Лука Дин се завърна вместо Ашли Йънг, а Джейкъб Рамзи стартира в средата на терена вместо Дани Ингс. За гостите Кристиано Роналдо бе капитан, но интересното бе, че Дони ван де Беек бе титуляр за първи път в първенството, а и младия Алехандро Гарначо също започна. Линдельоф замени Магуайър, а Антъни отново не бе в групата. 

Както често се случва, отборът с нов мениджър започна силно в стремежа да покаже качествата си пред новия бос. Още в 3-ата минута Рамзи центрира опасно, след  което в 7-ата бирмингамци поведоха. Уоткинс се справи с Линдельоф, комбинира с Рамзи, който пък на свой ред намери Бейли, който с прецизен изстрел прати топката в далечния ъгъл.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС