Мъри Стоилов: Ще потърсим реванш срещу ЦСКА 1948

"Не Виктор Кашай е проблемът на българския футбол", смята треньорът на "Левски"

28.10.2022 | 16:44 Редактор: Петя Кръстева

"Не Виктор Кашай е проблемът на българския футбол. Проблем са съдиите и клубовете, които им стоят над главите. Не виждам проблем в шефа на Съдийската комисия. Понякога човек,  на когото не можем да влияем, ни е проблем. Проблемът е в самите съдии, които показват благоугодничество, както и клубовете, които се опитват да им влияят. Кашай сигурно е много неудобен. В състояние сме да измислим много лъжи за него. Хората, които са постигнали нещо в спорта, не обичат да отвръщат на интриги и лъжи. Той е най-малко виновен. Винаги търся вината в моя клуб, след това съдиите", заяви треньорът на "Левски" Станимир Стоилов преди дербито с ЦСКА 1948. 

Аут от срещата е Ивелин Попов, тъй като ветеранът има травма.

"Трябва да потърсим футболен реванш утре. Удобен момент е. Трябва да направим всичко възможно да спечелим мача. "Левски" е задължен да играе добре и да печели. Понякога трябва да се вложи и малко повече характер", каза Мъри.

"Много лесно беше да казвам "давайте, футболисти". Ние имаме план, който спазваме – да спасим "Левски". За мен никога не е било важно колко велик треньор ще бъде Мъри Стоилов. Най-важно е да вървим по пътя си. Ние сме поели ангажимент да вървим в тези финансови рамки, без значение от резултатите. Аз обещах работа и честност. Под никаква форма не се отказваме от футболните резултати. Няма да извивам на никого ръцете, когато става дума за "Левски", за да изглежда Мъри Стоилов велик треньор. Получаваме редовно това, което трябва да си получат футболистите. Имаме неща, които трябва да изчистим", категоричен бе треньорът.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС