Моуриньо: Вярвам, че "Рома" може да победи "Наполи"

Четирима души от състава на тима все още са аут от терена

23.10.2022 | 16:16 Редактор: Петя Кръстева
Моуриньо: Вярвам, че

Мениджърът на "Рома" Жозе Моуриньо призна, че лидерът в Серия А "Наполи" е фаворит за спечелване на неделния сблъсък на стадион "Олимпико".

Отборът на португалеца спечели само една от последните си осем срещи в Серия А срещу "Наполи" на Лучано Спалети, но португалският мениджър добави, че вярва, че "Рома" може да победи.

"Всеобщото мнение е, че "Наполи" е фаворит. Това може да е общото виждане, но понякога фаворитите губят. Ще отидем там и ще видим какво можем да направим", каза португалецът.

Нападателят Пауло Дибала, полузащитниците Жоржиньо Вайналдум, Ебрима Дарбо и защитникът Зеки Челик все още са аут от състава на "Рома" поради контузии.

"Може би Челик ще бъде на разположение за следващия мач в шампионата, но сме в прилична форма.  След толкова много поредни двубои успяхме да работим върху нещата в продължение на една седмица, да позволим на тези, които са изиграли много мачове, да се възстановят, но и да се подготвим добре за този мач", допълни Моуриньо.

Той отрече твърденията, че "Рома" е дефанзивен отбор, въпреки че има 13 гола досега през сезона в Серия А - най-малко от първите осем отбора, пише БТА.

"Ако статистиката е само за отбелязани голове, това е едно. Ако един отбор не вкарва много, но създава много положения, тогава не можете да кажете, че това е дефанзивен тим", каза Моуриньо.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК