"Интер" с победа над "Фиорентина" в зрелищно голово шоу

Тимът отбеляза още във втората минута

23.10.2022 | 08:27 Редактор: Искра Ангелова

"Интер" победи "Фиорентина" с 4:3 в страхотен мач от 11-ия кръг на Серия "А". "Нерадзурите" пропиляха два гола аванс във Флоренция, после отново поведоха, но в крайна сметка успяха да стигнат до така ценния успех с гол дълбоко в добавеното време на Хенрих Мхитарян. Преди него точен на два пъти за "нерадзурите" бе Лаутаро Мартинес, а веднъж вкара Николо Барела.

За "Фиорентина" точни бяха Артур Кабрал, Жонатан Иконе и Лука Йович, като сърбинът се разписа в 90-ата минута за 3:3, но това не бе достатъчно за тима му, който остава на 13-о място във временното класиране с 10 точки. "Интер", от своя страна, събра 21 точки и е на 7-а позиция.

"Интер" започна по най-добрия начин в двубоя, като отбеляза още във 2-ата минута. Тогава Лаутаро мартинес пусна топката на крака на Николо Барела и италианският национал я прати в долния ляв ъгъл на вратата на "виолетовите" - 1:0 за гостите.

В 15-ата минута "нерадзурите" удвоиха. Лаутаро се промуши покрай няколко противникови футболисти и с безкомпромисен удар от границата на пеналта не остави шанс на Пиетро Терачиано.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК