Убедителен "Милан" разби "Монца", Антов игра в исторически мач

Българският национал започна като титуляр за тима на дебютанта в Серия "А"

22.10.2022 | 21:25 Редактор: Искра Ангелова
Убедителен

"Милан" разби с 4:1 "Монца" с голяма лекота в първия исторически официален мач между двата отбора на стадион "Сан Сиро". Българският национал Валентин Антов започна като титуляр за тима на дебютанта в Серия "А", но не успя да помогне на своя тим срещу шампиона на Италия, който записа четвърта поредна победа в първенството.

Успехът за "росонерите" над настоящия отбор на бившия си изключително успешен собственик Силвио Берлускони изковаха Брахим Диас, който се разписа на два пъти, Дивок Ориги, реализирал дебютния си гол за гранда от "Милан" в шампионата, а и Рафаел Леао не пропусна да се разпише. За "Монца" се разписа Филипо Ранокия.

Хората на Стефано Пиоли си оплетоха кошницата от още през първото полувреме с двата гола на Брахим Диас, а след почивката домакините явно вече пестяха сили и за предстоящи възлов мач срещу Динамо Загреб в Шампионската лига. Именно в тази връзка и силите на част от звездите на "росонерите" бяха съхранени. Рафаел Леао, Оливие Жиру и Сандро Тонали останаха на резервната скамейка.

С добавените 3 точки "Милан" се изравни на върха с "Наполи". И двата тима имат по 26 точки, но "партенопеите" все още не са изиграли двубоя си от 11-ия кръг, а имат и предимство заради успеха с 2:1 в директния двубой. "Монца" остава на 14-ата позиция с 10 пункта.

Двубоят на "Сан Сиро" не предложи бясно темпо в началните минути. Постепенно обаче очаквано "Милан" овладя инициативата.

В 16-ата минута домакините поведоха в резултата. Брахим Диас направи страхотен пробив, тръгвайки почти от центъра на терена, а след като надбяга защитата на гостите, матира Ди Грегорио – 1:0.

Дани Мота едва не изравни 10 минути по-късно след удар с глава, но Татарушану се справи. "Росонерите" отговориха с удар на Ориги, оплел се от външната страна на мрежата.

В 41-ата минута Диас удвои преднината на "Милан", забивайки втория си гол в мача. Испанецът получи отличен пас от Ориги и разстреля Ди Грегорио – 2:0

Малко след антракта Ребич се озова сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее. Логичното обаче се случи в 65-ата минута, когато Дивок Ориги вкара дебютния си гол за "Милан" в шампионата. Той препарира Де Грегорио с мощен изстрел под горната греда и направи преднината на шампионите класическа - 3:0, съобщава gol.bg.

"Монца" успя да стигне до почетен гол. Реализира го Филипо Ранокия в 70-ата минута. Той стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, Татарушану не се намеси по-най-добрия начин и топката влетя в мрежата - 3:1.

Влезлият като резерва Рафаел Леао фиксира крайното 4:1 в 84-ата минута.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК