Шави: Предстоят промени в състава на "Барса", очакванията към нас са големи

Треньорът вярва, че футболистите му са отговорили на критиците с убедителната си победа

21.10.2022 | 15:17 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на "Барселона" Шави Ернандес вярва, че футболистите му са отговорили на критиците с убедителната си победа с 3:0 над "Виляреал". Бившият полузащитник е доволен и как са реагирали на непостоянството, което се наблюдавало напоследък.

Каталунците се развихриха точно в рамките на седем минути след като мина половин час от началото на срещата. Полският таран Роберт Левандовски вкара два бързи гола, а след това и Ансу Фати добави едно попадение.

Победата остави "Барселона" на 3 точки от лидера "Реал" (Мадрид), заемайки 2-ата позиция. На 3 точки след тях е "Реал" (Сосиедад). Така "Барселона" не само преодоля лошото настроение от загубеното "Ел Класико", но и прекъсна серията без победа във всички турнири.

Само с една победа в предишните четири мача до вчера, Шави беше отчаян с надеждата, че "Барселона" трябва да отговори на критиците. И е доволен, че това се е случило снощи.

"Изиграхме страхотен мач. Беше наш ред да спечелим и трябваше да го направим. Не беше лесно, защото натискът беше сериозен и много хора чакаха това след слабите резултати. Има много очаквания към нас този сезон. Но ние показахме истинското си лице, показахме характер. Чувството е добро като цяло", доволен е Шави Ернандес, цитиран от gol.bg.

Той направи няколко промени след поражението от "Реал" (Мадрид), като Ансу Фати беше една от петте промени, както и Френки де Йонг, който започна в средата на терена. Рафиня и Осман Дембеле обаче трябваше да се разделят с местата си в стартовите 11.

И е категоричен, че промените са били планирани в идеите му за ротация, а не са резултат от поражението в Мадрид.

"В неделя ние ще променяме стартовия състав отново. Имаме умора в някои състезатели. Футболистите трябва да бъдат на 100 процента в минутите, в които играят", завърши Шави.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК