"Барселона" живна след Ел Класико с 3 гола за 7 минути срещу "Виляреал"

Левандовски се отчете с нови две попадения

21.10.2022 | 07:15 Редактор: Искра Ангелова

"Барселона" разби "Виляреал" с 3:0 в среща от 10-ия кръг на испанската Ла Лига. Хората на Шави Ернандес доминираха тотално на "Камп Ноу" и нокаутираха съперника си в рамките на 7 минути през първото полувреме, отбелязвайки три попадения във вратата на "жълтата подводница".

Роберт Левандовски избухна с дежурните си два гола в 31-ата и 35-ата минута, а Ансу Фати добави още един гол в 38-ата минута за триумфа на каталунците, които зарадваха привържениците си след краха в "Ел Класико" срещу "Реал" (Мадрид). Преди това "блаугранас" стигнаха само до 3:3 срещу Интер на "Камп Ноу" и само чудо може да ги остави в Шампионската лига и напролет.  Успехът върна каталунците на победния път и им позволи да вземат глътка въздух след предходните два кошмарни мача за тях.

С прибавените 3 точки "Барса" събра 25 и се бетонира на второто място, с 3 пункта по-малко от кралския клуб. Тимът на Унай Емери е 9-и с 15 точки.

Поредното изригване на Левандовски пък увеличи актива му на 11 гола с екипа на "блаугранас" в шампионата и общо 16 гола от началото на кампанията във всички турнири. С двете си нови попадения полският топ стрелец вече е реализирал общо 601 гола по време на кариерата си на клубно и национално ниво.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК