Възстановиха правата на най-добрия ни плувец Антъни Иванов

От 13 до 18 декември в Мелбърн той ще плува на Световното в малък басейн

20.10.2022 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова
Възстановиха правата на най-добрия ни плувец Антъни Иванов

Състезателните права на българския ас в плуването Антъни Иванов са възстановени. Това стана с определение на Спортния арбитражен съд в Лозана. То спира изпълнението на решението на дисциплинарната комисия на БОК, която остави без права за 2 г. националния рекордьор на 200 м бътерфлай.

Причината - непълно подаване на информация за местонахождение, на което да бъде открит за допинг проверка, припомня "24 часа".

Антъни категорично не бе съгласен със санкцията и мотивите за нея. Чрез своя представител Георги Градев той се обърна към Спортния арбитражен съд в Лозана. Международната инстанция излезе с гореспоменатото определение, което позволява на Иванов отново да се състезава до окончателното решаване на казуса.

Между 3 и 5 ноември за 23-годишния студент в американския университет "Вирджиния Тек" предстои участие в световната купа в Индианаполис. От 13 до 18 декември в Мелбърн той ще плува на Световното в малък басейн. В Австралия освен индивидуално Антъни ще е част от щафетата ни 4 по 200 м свободен стил.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
кон
преди 1 година