Антъни Иванов ще обжалва наказанието си пред Спортния съд в Лозана

Най-добрият ни плувец категорично не е съгласен със санкцията и мотивите за нея

17.10.2022 | 11:12 Редактор: Искра Ангелова
Антъни Иванов ще обжалва наказанието си пред Спортния съд в Лозана

Българският ас в плуването Антъни Иванов е завел дело в Спортния арбитражен съд в Лозана срещу решение на дисциплинарната комисия на БОК.

През миналата седмица тя е спряла правата на 23-годишния студент в американския университет "Вирджиния Тек" за 2 г. Причината - непълно подаване на информация за местонахождение, на което да бъде открит за допинг проверка, припомня "24 часа".

Иванов категорично не е съгласен със санкцията и мотивите за нея. Затова я обжалва в гореспоменатата международна инстанция. Делото срещу решението на дисциплина на БОК е заведено в четвъртък, а в петък вече му е даден ход.

Така оттук нататък се очаква предварителната или окончателната позиция на Спортния арбитражен съд относно състезателните права на българския рекордьор на 200 м бътерфлай.

"Едва когато излезе това решение на съда в Лозана, може да коментираме. Дотогава - не", обяви Георги Градев.

Специалистът по международно спортно право защитава интересите на Иванов.

През май Градев вече веднъж се погрижи за възстановяване на състезателните права на Антъни. Те бяха временно спрени от Антидопинговият център у нас заради предполагаемо нарушаване на правилата за местонахождение при проверки за допинг.

След изслушване - правата на плувеца бяха възстановени и така през лятото той участва на световно и европейско.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК