Зидан: Карим е над всички като централен нападател в историята на Франция

Имаше моменти, в които много ни се искаше да бяхме играли заедно, каза френската легенда

18.10.2022 | 12:07 Редактор: Елеонора Танева
Зидан: Карим е над всички като централен нападател в историята на Франция

Легендата Зинедин Зидан счита, че Карим Бензема е недостижим като централен нападател в цялата история на френския национален отбор. В понеделник вечер треньорът награди нападателя на Реал Мадрид със "Златната топка" за 2022 г.

"Всеки има своя си любим играч. Някои ще кажат, че това е Жан-Пиер Папен заради изключителните му голове, други пък ще споменат Мишел Платини. За мен обаче Карим е над всички като централен нападател в историята на Франция", заяви Зидан в интервю за “Екип”.

Зизу беше и треньор на Бензема на "Бернабеу". 

"През всичките тези години на "Бернабеу" се чувствах фантастично да бъда с него по време на тренировките. Споделяхме онези специални моменти помежду ни. Заради това обожавам да съм наставник. Давах му съвети, но той и без това вече правеше нещата много добре. Просто говорехме за някои детайли - примерно кога и как да атакува на първа и втора греда. Окуражавах го никога да не спира, когато веднъж е тръгнал към вратата. А пък докосването му винаги ме е впечатлявало… Говорим за такъв финес!", коментира Зидан.

И добави, че начинът, по който контролира топката, е изумителен.

"Страхотно да си на три метра от него и да го наблюдаваш. Имаше моменти, в които много ни се искаше да бяхме играли заедно. Щях да му помогна да реализира много попадения. Това не се случи, но пък после компенсирахме като треньор и играч. Пожелавам му да продължава да блести по този начин както с екипа на "Реал", така и с този на Франция. Той може дори повече от това", завърши Зидан, цитиран от gol.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК