Бензема със "Златната топка": Това беше моята детска мечта, ще продължа да се боря (+СНИМКИ)

Един от първите, който го поздрави, беше президентът на Френската република Еманюел Макрон

18.10.2022 | 08:57 Редактор: Елеонора Танева
Бензема със

Събитие номер 1 в света на спорта в следващите дни със сигурност ще бъде спечелената "Златна топка" от Карим Бензема. Но не само футболът във Франция се гордее с наградата на най-добрия играч в света в анкетата на списание "Франс Футбол".

Един от първите, който го поздрави, беше президентът на Френската република Еманюел Макрон.

Бензема е петият французин, който печели това престижно отличие след Раймон Копа, Мишел Платини, Жан-Пиер Папен и Зинедин Зидан. Днес той изпревари Садио Мане (Сенегал и Байерн Мюнхен) и Кевин де Бройне (Белгия и Манчестър Сити) в топ 3 на анкетата.

След като получи наградата си от ръцете на своя френски ментор и предшественик в списъка на лауреатите Зинедин Зидан, нападателят на "Реал" (Мадрид) заяви: "Да видя този приз пред мен, ме кара да се чувствам наистина много горд. Това беше моята детска мечта и цялата работа, която върших в кариерата си, беше посветена на тази мечта! Никога не съм се предавал!"

Той подчерта, че се гордее с пътя, който е извървял от първия си ден във футбола.

"Винаги съм мислил, че всичко е възможно. И дори когато не бях в отбора на Франция, не спирах да работя здраво. Имахме трудни моменти в семейството ми, за да стигна до тук, когато стоя пред вас. Но съм щастлив от работата, която съм свършил и ще продължа да се боря", каза Бензема, цитиран от БТА.

Като модели за подражание в младежките си години посочи Зизу (Зинедин Зидан) и Феномена (Роналдо). 

"Зидан непрекъснато ми повтаряше да запазя тази радост от футбола, че един ден мога да спечеля този трофей. Наистина се гордея с кариерата си. Зизу е голям брат, той беше мой треньор, това направи нещо с мене, за да получа трофея от ръцете на "най-добрия френски играч на всички времена за мен", подчерта 34-годишният победител. 

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК