Григор Димитров запази позицията си в ранглистата, Кузманов се изкачи с 4 места

Води Карлос Алкарас, следван от станалия баща преди дни Рафаел Надал

10.10.2022 | 13:02 Редактор: Искра Ангелова
Григор Димитров запази позицията си в ранглистата, Кузманов се изкачи с 4 места

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров запазва позиция. Димитров отново е на 24-ото място. Тази седмица той няма да участва в турнири и ще се готви за АТР 250 състезанието в Стокхолм от 17 октомври, за което е заявил участие. В Швеция Григор спечели първата си титла през 2013 година и игра още два финала, така че това е най-успешният му турнир.

Димитър Кузманов се изкачи с четири позиции до №168. Прогресът му се дължи на четвъртфинала на чалънджъра в Аликанте. Пловдивчанинът няма да играе тази седмица, след като в края на миналата седмица трябваше да играе в квалификациите на АТР 250 турнира в Хихон, но се отказа в последния момент, информира gol.bg.

В първите 500 от българите са още Адриан Андреев (№214) и Александър Лазаров (№313). Андреев започва в квалификациите на чалънджъра в Сен Тропе.

На върха няма промени. Води Карлос Алкарас, следван от станалия баща преди дни Рафаел Надал и Каспер Рууд. Шампионът от АТР 500 в Токио Тейлър Фриц изкачи три места и дебютира в топ 10 на осмата позиция.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК