"Юнайтед" обърна "Евертън": Роналдо заби своя гол №700 за клубен отбор

С успеха "червените дяволи" си взеха глътка въздух след тежкото поражение от "Манчестър Сити"

10.10.2022 | 07:34 Редактор: Теодора Патронова

"Манчестър Юнайтед" обърна с 2:1 "Евертън" на "Гудисън Парк" в среща от 9-ия кръг на Висшата лига. С успеха "червените дяволи" си взеха глътка въздух след тежкото поражение с 3:6 от "Манчестър Сити", като се доближиха и само на точка от Топ 4.

Хората на Ерик тен Хаг осъществиха втори обрат в рамките само на няколко дни, след като в четвъртък стигнаха до победата по същия начин и при визитата си на "Омония" (Никозия) в Кипър в груповата фаза на Лига Европа.

В герой за "Юнайтед" се превърна Кристиано Роналдо, който сложи край на головата си суша в първенството от началото на сезона, забивайки юбилейното си попадение под №700 на клубно ниво. 37-годишната португалска суперзвезда се появи като резерва, заменяйки получилия травма Антони Марсиал в 29–ата минута.

Двубоят започна кошмарно за "червените дяволи", след като "карамелите" откриха резултата още в 5-ата минута чрез Алекс Иоуби. Само 10-на минути по-късно Антони изравни, а непосредствено преди почивката Роналдо обърна резултата за 1:2. Маркъс Рашфорд също вкара малко преди края, но след намеса на ВАР попадението бе отменено.

Така "Манчестър Юнайтед" сложи край на серията от 6 поредни мача без загуба на "Евертън" в шампионата. С добавените 3 точки хората на Ерик тен Хаг се изкачиха на 5-ото място с актив от 15 точки. Момчетата на Франк Лампард останаха на 12-ата позиция с 10 пункта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК