Меси или Роналдо? Не, за първи път от години Мбапе е най-високоплатеният футболист

23-годишният нападател на ПСЖ ще получи 128 милиона щатски долара през настоящия сезон

07.10.2022 | 23:15 Редактор: Искра Ангелова
Меси или Роналдо? Не, за първи път от години Мбапе е най-високоплатеният футболист

Килиан Мбапе е футболистът с най-високи приходи в световен мащаб, сочи проучване на "Форбс". Така за първи път от осем години насам играч, различен от Лионел Меси и Кристиано Роналдо, заема първо място в класацията.

23-годишният нападател на "Пари Сен Жермен" ще получи 128 милиона щатски долара през настоящия сезон, като тази сума е калкулирана без таксите за агентите на футболиста. Меси е втори в класацията със 120 милиона, а Роналдо заема третото място със 100 милиона, информира gol.bg.

Четвърти в класацията е Неймар с 87 милиона и Мохамед Салах е пети с 53 милиона. Най-горещото име в света на футбола Ерлинг Холанд пък дебютира в топ 10 с приходи в размер на 39 милиона.

Мбапе и Холанд са единствените футболисти в класацията под 30-годишна възраст. Играчите в топ 10 пък ще заработят общо 652 милиона долара, което е с 11 процента повече от миналогодишните 585 милиона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Бивш спортист
преди 1 година
Да заработват,щом могат.Не е добре само даде пише,колко печелят...пишете и колко труд,от колко неща са се отказали за да достигнат това майсторство. И отделно това е и талант...от всеки човек не става футболист.. Сигнализирай за неуместен коментар