fallback

Донски на полуфинал на турнир от веригата ITF World Tennis Tour

За място на финала ще играе срещу победителя от мача между Владислав Орлов и Себастиан Джима

07.10.2022 | 14:43 Автор: Ирена Бакърджиева

Александър Донски се класира за полуфиналите на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център "Санта Марина". Това е първи от трите поредни турнира за мъже в "Санта Марина" с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP. Българинът победи Олаф Печковски (Полша) с 6-1, 6-7 (7), 6-0 след 2:16 часа игра.

Донски взе убедително първия сет с пробиви във втория и в шестия гейм, но във втората част се стигна до тайбрек. В него българинът поведе с 6-1 точки, а след това пропиля и шестия си мачбол при 7-6 и допусна обрат. В решаващата трета част Донски не загуби нито гейм и без проблеми затвори мача.

С успеха Донски заработи 4 точки за световната ранглиста, а за място на финала ще играе срещу победителя от мача между поставения под номер 3 Владислав Орлов (Украйна) и седмия в схемата Себастиан Джима (Румъния), пише БГНЕС.

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна. "Санта Марина" e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в "Санта Марина".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback